γιατι καπνισμα με πιπα;

Το κάπνισμα είναι σίγουρα μια συνήθεια η οποία είναι βλαβερή και θα πρέπει να αποφεύγετε από ολους. Η φιλοσοφία ομως στην απόκτηση μιας πίπας είναι όμως κάτι λίγο διαφορετικό.

Εκτός από το ότι δεν υπάρχει η καύση του χαρτιού, όπου περιέχει πάρα πολλές επιβλαβείς ουσίες, ο ίδιος ο καπνός της πίπας είναι πολύ πιο ποιοτικός, και αυτό φαίνεται από την κοπή του, όπου είναι πολύ πιο χοντρή από αυτή του τσιγάρου. Έτσι δεν μπορούν να προστεθούν στο χαρμάνι του καπνού κομμάτια που κρύβονται όταν η κοπή είναι πολύ λεπτή.
Το βασικό όμως είναι ότι το καπνίσμα μιας πίπας δεν είναι κάτι που γίνεται βιαστικά, “στο πόδι” αλλά κάτι που απαιτεί ηρεμία και προσήλωση στη διαδικασία. Συνηθίζω να λέω ότι καπνίζω περίπου τόσες φορές όσο απολαμβάνω ένα καλό ποτήρι ποτού η κρασιού 2-3 φορές την εβδομάδα όταν θα βρεθώ με καλούς φίλους ή σε μοναχικές στιγμές χαλάρωσης. Εκτός αυτού η συλλογή τους έχει και εικαστική και διακοσμητική χρήση αφού είναι κάτι όμορφο που όλοι το θαυμάζουν. Θέλω να επιμείνω στο ότι είναι σίγουρα κάτι βλαβερό που θα πρέπει να απευθύνεται σε “μερακλήδες” που μπορούν να ελέγξουν την χρήση της και όχι σε ανθρώπους που είναι εθισμένοι, εκτός αν μπορεί το κάπνισμα της πίπας να τους βοηθήσει να το κόψουν, και σίγουρα ΠΟΤΈ σε ανήλικους.

?

1 σκέψη στο “γιατι καπνισμα με πιπα;

  1. Great content! Keep up the good work!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *